Werkwijzers

 

Open opdrachten

Open opdrachten worden gemaakt aan de hand van werkwijzers. Hierin staat stap voor stap hoe de opdracht gemaakt moeten worden. Als de kinderen in groep vijf beginnen met de opdrachten aan de hand van de werkwijzers, zullen zij dat in de hogere groepen hebben geautomatiseerd. Hierdoor zullen zij steeds minder tijd nodig hebben voor de open opdrachten.
 

Woordspin/mindmap

 woordspin  bubbl mindmeister cacoo

Werkstuk maken

werkstuk  googledocs issuu picozone

Collage, muurkrant en prikbord

collage muurkrant glogster lino wallwisher

Verslag

verslag

Folder, flyer en tijdschrift

folder smore2 living junction issuu 

Presentatie/Quiz

presentatie quiz  prezi sliderocket

Tijdsbalk

tijdsbalk  timerime

Interview

interview  mp3cut

Uitleg (tekening)

uitlegtekening  artpad simopaint

Praten en spelen

voki  gamestudio matchthememory

Digitale krant en visitekaartjes

krantenmaken  freepdfcards

Presentaties

De kinderen kunnen de leerstof verwerken met verschillende werkvormen. Een bekende manier om de leerstof met de kinderen uit te bouwen is door middel van presentatie. De mogelijkheden van presenteren zijn tegenwoordig legio. Maandtaak heeft ervoor gekozen om de kinderen te leren omgaan met Powerpoint. Daarnaast krijgen de kinderen de mogelijkheid om gebruik te maken van de moderne mogelijkheden die "de cloud" tegenwoordig bieden. Bekende sites op dit gebied zijn Bubbl, Prezi en Glogster.. Ook voor uw leerlingen ligt de mogelijkheid binnen handbereik om gelijkwaardige presentaties te maken. Om goed te kunnen zien wat de mogelijkheden zijn voor uw leerlingen binnen Prezi zijn hier enkele presentaties die met Prezi zijn gemaakt opgenomen.

Enkele voorbeelden

 

Werkwijzers

Alle werkwijzers en webtools die in Maandtaak worden gebruikt, staan hierboven en bij de lessen, waar de werkwijzer moet worden toegepast.

Twitter

De #nieuwsbrief van #Maandtaak staat is verzonden. Wil je 'm voortaan ook ontvangen?https://t.co/ih0GCSaGOl https://t.co/ivUcfqhLQn

1177 dagen geleden

© 2012 - 2019 Van den Heuvel Educatief Disclaimer Sitemap Contact

Ontwerp: Pachdesign Realisatie: BOBE