Leerlingvolgsysteem

Leerlingvolgsysteem

Gedurende de maand is er controle in de voortgang nodig. Dit is mogelijk gemaakt d.m.v. registratieformulieren. De leerkracht heeft bij een licentie de beschikking over een uitgebreide handleiding met antwoorden, toetsen en uitgebreide bronnen. De leerstof wordt na iedere les aangeboden middels een huiswerkblad. De leeropbrengsten worden aan het eind van iedere maand gemeten met een toets.

Registratieformulier

Als de leerlingen voor het grootste gedeelte zelfstandig hun taken verwerken op hun eigen niveau wil je als leerkracht weten wat ze zich van de gemaakte opdrachten nu werkelijk hebben eigen gemaakt.  Iedere maand is er een registratieformulier te downloaden, waarop de kinderen alle gemaakte opdrachten moeten aftekenen. Naast het aftekenen kunnen de kinderen opschrijven wat ze hebben geleerd, hoe ze het hebben gedaan en waar ze hun opdracht hebben bewaard. U vindt de registratieformulieren iedere maand onder de knop "download registratieformulier". In de laatste week van de maand mogen de registratieformulieren incl. de uitgewerkte opdrachten bij de leerkracht worden ingeleverd en kan er per leerling een afspraak gemaakt worden om alle onderdelen te bespreken. In dit kindgesprek worden organisatorische en inhoudelijke onderwerpen besproken. Dit geeft in de praktijk een zeer goed overzicht van het rendament van de verwerkte leerstof van de betreffende maand. Aangezien de registratieformulieren gekoppeld zijn aan de opdrachten van de maand is er een waterdichte controle op elk niveau (blauw +, rood ++ en geel +++). Hierdoor kan er (ook tussentijds) in een oogopslag gezien worden of de opdrachten ook werkelijk zijn gemaakt.

Toetsen

Aan het eind van iedere maand wordt de leeropbrengst van de verwerkte leerstof en de behandelde huiswerkbladen gecontroleerd met de maandtoets. Hierin worden de kinderen bevraagd op alle onderdelen die terug zijn te vinden in het registratieformulier. De leerkracht kan er ook voor kiezen om hieruit een selectie te maken.

Twitter

De #nieuwsbrief van #Maandtaak staat is verzonden. Wil je 'm voortaan ook ontvangen?https://t.co/ih0GCSaGOl https://t.co/ivUcfqhLQn

1116 dagen geleden

© 2012 - 2019 Van den Heuvel Educatief Disclaimer Sitemap Contact

Ontwerp: Pachdesign Realisatie: BOBE