Combinatiegroepen

Niveaudifferentieatie - individueel/samen

 
 

Maandtaak leent zich uitstekend voor implementatie in combinatiegroepen, doordat er naar voorkeur zelfstandig, of frontaal gewerkt kan worden.  De combinatiegroep kan verdeeld worden in leerjaar groepen, waarbij alle leerlingen de leerstof naar eigen niveau en vaardigheid krijgen aangeboden. De vorderingen worden  gevolgd op het uit te printen registratieformulier, waarop alle opdrachten zijn aangegeven. De opdrachten kunnen op drie verschillende niveaus per leerjaar worden gemaakt.  Aan het eind van de week krijgen alle kinderen hetzelfde huiswerkformulier en aan het eind van de maand dezelfde toets. Voor deze manier van werken zijn meer computers of tablets vereist dan de volgende optie.

Leerstofoverstijgend - klassikaal

 
 

De tweede optie is zowel praktisch als efficiĆ«nt: alle kinderen in de hele groep krijgen dezelfde leerstof aangeboden aan de hand van een klassikale instructie en klassikale verwerking. De lessen worden d.m.v. het digitale schoolbord en geprinte werkbladen behandeld. De leerstof verandert om de twee jaar. Dit houdt wel in dat de combinatiegroepen op een vaste manier verdeeld moeten worden gedurende meerdere jaren. Zo krijgende kinderen van combigroep 5-6 in de twee jaar twee jaar achtereen de leerstof van groep 5 en daarna 6 aangeboden. De kinderen van groep 7/8 krijgen het eerste jaar leerstof groep 7 en het jaar daarna de leerstof van groep 8 aangeboden. 

Combinatie optie 1 en 2

Natuurlijk is ook een combinatie van beide opties mogelijk: de leerstof wordt klassikaal aangeboden, maar bij leerlingen die meer dan gemiddeld presteren, wordt de mogelijkheid geboden om op eigen niveau zelfstandig verder, of op een hoger niveau te werken.

Twitter

De #nieuwsbrief van #Maandtaak staat is verzonden. Wil je 'm voortaan ook ontvangen?https://t.co/ih0GCSaGOl https://t.co/ivUcfqhLQn

1116 dagen geleden

© 2012 - 2019 Van den Heuvel Educatief Disclaimer Sitemap Contact

Ontwerp: Pachdesign Realisatie: BOBE